לאחרונה פרסמתי שרשור #פידבק_לתמונת_נושא בקבוצת הפייסבוק שלי "עסקים משתפים", והתוצאות היו מדהימות. חברי הקהילה קיבלו משוב בונה, והתוצרים הסופיים שדרגו את הנראות של העסקים שלהם. זה חיזק אצלי את ההבנה: השקעה קצרה בתשומת לב ועיצוב יכולה לעשות הבדל עצום.
אם גם אתם מתכננים לעדכן את תמונת הנושא שלכם, הנה כמה טיפים שיסייעו לכם לעשות זאת בצורה מקצועית ומדויקת:
1. אפשר לעצב לבד אבל בזהירות
מעצבים גרפיים מקצועיים הם הכתובת הטובה ביותר לתמונת נושא איכותית. עם זאת, בעלי עסקים קטנים יכולים לעתים לעצב בעצמם באמצעות תוכנות כמו Canva או Crello, שהן ידידותיות ונוחות לשימוש וכמובן כיום זה גם אפשרי בשימוש יעיל, מקצועי ומדוייק בAI.
כך תוכלו לגוון את תמונת הנושא שלכם בהתאם לחגים, עונות, או מבצעים, ללא תלות בגורמים חיצוניים.
2. התאמת גודל התמונה לגדלי מסכים מגוונים
תמונת נושא נראית אחרת על מחשבים, סמארטפונים וטאבלטים. שימו לב שהחלק המרכזי בתמונה (טקסט או אובייקטים חשובים) נמצא במרכז, כך שהוא ייראה היטב בכל מכשיר.
אם יש בתמונה טקסט או לוגו, מומלץ להשתמש בקובץ בפורמט PNG לאיכות גבוהה.
3. מסר ברור ומושך
ודאו שתמונת הנושא מעבירה את המסר הנכון על העסק שלכם. מי שמבקר בעמוד צריך להבין במה אתם עוסקים ומה מייחד אתכם. המסר יכול לעבור דרך הטקסט הכתוב על התמונה (הצעת הערך המהירה שלכם) והוא גם יכול לעבור דרך הויזואל שתבחרו. כמובן ששניהם יחד, הטקסט והתמונה, יכולים להשלים זה את זה ולהעביר יחד מסר שלם ומדוייק למותג שלך.
4. הקפידו להשתמש בתמונה רוחבית באיכות טובה
תמונה טובה ואיכותית תמיד תמשוך יותר תשומת לב. תוכלו להשתמש בתמונה מקורית שלכם, שצולמה היטב, במקום לבחור בתמונת סטוק כללית. כיום, המשימה לאתר תמונה כזאת קלה מבעבר. תוכלו להסתייע בכלי AI ולתאר להם את המותג והמסר שתרצו להעביר, את הצבעוניות שלכם והם ידעו להפיק לכם תמונה טובה ודי בקלות. תוכלו כמובן להיעזר במאגרי תמונות חינמיים או בתשלום שברחבי הרשת (חלקם דורשים מתן קרדיטים) , בקאנבה או כמובן לבקש ממעצב או מאייר שייצרו לכם מ-0 את התמונה המדוייקת ביותר ובשיתוף פעולה איתכם.
5. בידול ומקוריות
תמונת הנושא היא הזדמנות להבליט את הייחודיות שלכם. למשל, אם אתם עורכי דין, הימנעו משימוש בסימנים שגורים כמו מאזניים. מצאו אלמנט ייחודי שמספר עליכם משהו שונה. תוכלו לחפש תמונה שמספרת על סיפור, על מבצר או גבולות או תיאום ציפיות. גם סוג התמונה יכול להוות מקוריות כשלעצמה, במקום תמונה "רגילה" אפשר לשים איור או ויזואל תלת מימדי וכו'.
הנה למשל, תמונת הנושא שיצרתי בעזרת כלי AI לקהילת העסקים שלי, עסקים משתפים:

6. ביטוי לערכים המיוחדים שלכם
נסו לשקף את ערכי העסק בתמונת הנושא. אם נמשיך עם דוגמת העורך דין. אם את עורכת דין מצחיקה וצבעונית, תבחרי לעצמך תמונה שמשקפת את זה. וותרי על החליפה "שחור-לבן" ותצטלמי בחליפה בצבע ירוק רעל או חרדל. אם אתם מאמינים במינימליזם, בחרו עיצוב נקי ופשוט. אם האנרגיה שלכם היא מלאת הומור וציניות, דאגו שגם תמונת תשקף את זה.
7. לוגו – תוספת אפשרית
הוספת לוגו לתמונת הנושא יכולה לעזור לזיהוי מהיר של העסק, למנוע העתקות והפרות של זכויות יוצרים, אך היא אינה חובה. ניתן לבנות סביב הלוגו את העיצוב כמו בתמונה הבאה שיצרתי באדיבות כלי AI, לחלופין למקם אותו במקום סולידי ולא מרכזי מדי, רצוי עם רקע שקוף כדי שישתלב בתמונה או שאפשר לוותר עליו אם הוא לא משרת את התמונה.

8. פרטי יצירת קשר – אופציונאלי
אפשר להוסיף פרטי קשר (טלפון או מייל או אפילו ברקוד QR לסריקה) לתמונת הנושא, אך אין זה הכרחי. זכרו שרוב המשתמשים יכולים ליצור קשר ישירות דרך העמוד העסקי שלכם ולרוב הם יבחרו באופציה הזאת ויעדיפו להישאר באותו פלטפורמה.
9. אל תעמיסו
זכרו שתמונת הנושא נצפית גם ממסכים קטנים, ולכן פרטים קטנים מדי ייראו מטושטשים או בלתי קריאים. שמרו על עיצוב נקי וברור. אם יש טקסט על גבי התמונה, ודאו שהוא קריא גם ממכשירים ניידים.
10. קידום אירועים מיוחדים ומבצעים
אם יש לכם אירוע, מבצע או הרצאה, תוכלו לעדכן את תמונת הנושא בהתאם. לאחר שהאירוע מסתיים, חזרו לעיצוב רגיל כדי להישאר רלוונטיים.
11. שימוש בתמונה אישית
במקרים מסוימים, כמו מובילי דעת קהל או מטפלים, תמונה אישית יכולה להוות בחירה מוצלחת, אבל יש להקפיד שהיא תהיה באיכות גבוהה ורוחבית. ברוב המקרים, אפשר להסתפק בתמונה אישית כתמונת פרופיל בלבד.
12. טקסט בתמונה – לברור את המילים
השתמשו בטקסט קצר וברור, הימנעו ממלל רב ומסימני קריאה מיותרים, הקפידו שהטקסט יהיה כתוב על פני רקע אחיד ובצבעים מנוגדים (שחור על גבי לבן למשל) כדי להיות נגישים. כמו כן, כתיבה תמציתית תעביר את 1. שימוש בתמונה אישית
13. הישארו רלבנטיים!
תמונת הנושא צריכה לשקף את מצב העסק הנוכחי, אם מופיעה בו, למשל, תמונת מוצר שכבר לא במלאי – אזי התמונה לא משרתת את המטרה שלכם. לדוגמא אחרת, אם אתם מוכרים בגדים והתמונה חורפית בעוד הגיע קיץ – יש כמובן לעדכן את התמונה לאלתר. הקפידו לעדכן אותה כשיש שינוי במוצרים, בשירותים או במסרים שאתם מעבירים.
אם אתם מחפשים עוד השראה או רוצים להצטרף לדיונים על תמונות נושא, אני מזמינה אתכם לקבוצה שלי: עסקים משתפים.