אודות מוגזם – מתנה שכולה פרגון לעצמך ולעסק שלך! להורדה חינמית

רשימת התפוצה של הממלכה

קבלו עדכונים על מתנות, מוצרים, מפגשים, פעילויות ועוד מבית ממלכת החלומות 

איורים של שולחן משרדי

רפורמת "בעל עסק זעיר" – מהפכה קטנה עם השפעה גדולה

רפורמת "בעל עסק זעיר" מביאה בשורה חדשה לעסקים קטנים עם מחזור שנתי עד 120,000 ש"ח. המסלול החדש מפשט את הבירוקרטיה, חוסך זמן יקר ומאפשר לבעלי עסקים להתרכז במה שחשוב באמת – פיתוח העסק והגשמת החלומות שלהם. עם פטור מדו"ח שנתי, הצהרת הון ותשלום מקדמות, לצד דיווח פשוט פעמיים בשנה וניכוי אוטומטי של 30% הוצאות, מדובר בשינוי שיכול להפוך את ניהול העסק למשימה קלה ונגישה יותר. הרפורמה מתאימה לעוסקים פטורים, שכירים עם עסק צדדי ויזמים בתחילת דרכם, ומאפשרת לכם לבדוק את העולם העצמאי בלי להתמודד עם עומס מיותר. איך זה עובד, ולמי זה באמת משתלם? התשובות בפנים.

רפורמת "עסק זעיר" של רשות המיסים נועדה לפשט את חייהם של בעלי העסקים הקטנים על מנת להניע אותם להתחיל או להמשיך בפעילותם, דבר שיתרום להם ברמה האישית ויתרום לכלכלה הישראלית כולה, ברמה הלאומית.

מדובר בתיקון משמעותי שמעניק לעסקים עם מחזור שנתי של עד 120,000 ש"ח (תקרת עוסק פטור לשנת 2024) אפשרות להירשם כ"עסק זעיר" במס הכנסה. המהלך שם דגש על הקלה בבירוקרטיה, חיסכון בזמן ופשטות בתהליכים מול רשויות המס ומטרתו לאפשר לבעלי העסקים להתמקד בפיתוח העסק במקום להתמודד עם עומס בירוקרטי.

מה כולל המסלול החדש?

1. פטור מדו"ח שנתי, הצהרת הון ומקדמות מס (ברוב המקרים): עסקים שיבחרו להירשם כ"עסק זעיר" יהיו פטורים מהגשת דו"ח שנתי למס הכנסה, הצהרת הון ותשלום מקדמות במהלך השנה. תהליך זה מחליף את חובת הדיווח השוטפת שהייתה קיימת עד כה ומאפשר להתנהל בצורה נגישה ומקלה יותר. להיות בקשר עם רשות המיסים רק פעמיים בשנה.

עם זאת, יהיו מקרים בהם הפטור הזה לא יחול, למשל אם בעל עסק זעיר לא יצהיר במועד על המחזור שלו בפועל או לא יבצע תאום מס כנדרש, שאז הוא יועבר להיות עסק רגיל שחייב בהגשת דו"ח שנתי מלא וכל שאר החובות שיש לעסק רגיל. כמו כן, רשות המיסים השאירה לעצמה פתח שבמקרים בהם רשות המיסים תראה בכך צורך היא תשלח דרישה למקדמות ו/או להצהרת הון.

2. ניכוי אוטומטי של הוצאות: בעלי עסקים זעירים יוכלו לנכות 30% הוצאות מהמחזור שלהם באופן אוטומטי, זה כולל גם את ההוצאות לביטוח לאומי, והכל ללא צורך באיסוף ושמירת קבלות על הוצאות שהוצאו בפועל. זה פתרון יעיל ופשוט שמפחית את הצורך במעקב מורכב אחרי ההוצאות השוטפות והוא בעיקר בעל ערך לבעלי עסקים שהוצאותיהם בפועל פחותות מ-30% מהמחזור.

3. ממשק מקוון וידידותי באתר רשות המיסים: את הרישום כ"עסק זעיר" תוכלו לבצע באמצעות מערכת דיגיטלית ייעודית שכבר זמינה לציבור (הושקה בחודש נובמבר 2024). הממשק נועד להקל את ההתנהלות מול רשויות המס, כך שבעלי העסקים יידרשו לפעולות פשוטות בלבד, הכוללות חישוב מס דו-שנתי ודיווח על מחזור ההכנסות.

יתרונות נוספים של הרפורמה

  • חיסכון בעלויות : אין צורך להיעזר ברוא"ח או יועץ מס לדו"חות שנתיים או למעקב אחר הוצאות שוטפות (אם כי כמובן, זה כן מומלץ ואפשרי לפחות בהתחלה).
  • פשטות בניהול העסק:  התנהלות מול רשות המיסים מצטמצמת לפעמיים בשנה בלבד, בתהליך קצר וממוקד. דיווח ראשון ניתן לבצע לאורך כל שנת המס השוטפת (זו שעליה מדווחים) ועל בסיסו יחושב שיעור המס, והדיווח השני הוא הצהרה על המחזור בפועל, שתבוצע במהלך שנת המס העוקבת (עד 31 במרץ).
  • יותר זמן ללקוחות ולעצמך: במקום להשקיע זמן בדיווחים, אפשר להתמקד במתן שירות טוב יותר ובפיתוח אישי ומקצועי.

למי מתאים להירשם כ"עסק זעיר"?

ככלל, לכל עוסק פטור או עוסק מורשה שמחזור העסקאות השנתי שלו אינו עולה על התקרה לעוסק פטור, שהיא כרגע (נכון לשנים 2024 ו-2025) מחזור עסקאות עד 120 אלף ₪. חשוב להדגיש שזה לא חובה להירשם כ"עסק זעיר" גם אם מחזור ההכנסות שלכם עומד בקריטריון הזה, שכן המודל הזה אינו חובה אלא וולנטרי. אגב, שני בני זוג יכולים להירשם בנפרד כבעלי עסק זעיר.

למי שווה לשקול את זה?

  • עוסקים פטורים/מורשים שאין להם כוונה או רצון להגדיל את הכנסתם בשנת המס הבאה ובפרט כאלו שצופים ירידה בהכנסה או הפסקת פעילות לזמן מה, למשל לקראת הרחבת המשפחה, חופשה ארוכה מתוכננת, אתגר רפואי שמחייב פסק-זמן ועוד.
  • שכירים עם עסק קטן נוסף: למשל, אם את עובדת הייטק שחולמת (או מנהלת בפועל) עסק לממכר תכשיטים שאת צורפת – זה מסלול שמתאים בדיוק לך. הוא מפחית משמעותית את העומס הבירוקרטי ומאפשר לשלב בין השניים בקלות רבה יותר.
  • יזמים שמתלבטים אם לפתוח עסק עצמאי:  אם עד היום חששת מהתמודדות עם רשויות המס, אז עכשיו, בעזרת המסלול החדש, נפתחה לך אפשרות להתנסות בניהול עסק בצורה נגישה ופשוטה ולבדוק אם העולם העצמאי מתאים לך, בלי המורכבות שהייתה חלק מהמשוואה עד כה.

חריגים שלא יוכלו להיחשב "עסק זעיר": בחוק נקבעו הוראות שמטרתן למנוע ניצול לרעה של מודל "עסק זעיר". כך, לדוגמה, שכיר שעבר לספק שירותים כעצמאי עבור מעסיקו לשעבר או מי שיצא מהמודל ומבקש לחזור אליו שנה אחרי, לא יוכלו להירשם כ"עסק זעיר" ויהיו חייבים ברישום כעסק רגיל.

ההשפעה הרגשית: להיות קטן או לגדול?

לנהל עסק קטן זו בחירה, בחירה ראויה כמו לנהל עסק גדול, לזה כמו גם לזה יש מקום. יש קסם בניהול עסק צנוע שמאפשר להתמקד בנתינה ללקוחות, בהגשמת חלומות תוך שמירה על איזון מדויק לך בין העבודה לחיים האישיים. לפעמים זה יכול להספיק ובפרט אם אין גם צורך (כלכלי, אישי למשל) ביותר מזה.

עם זאת, הבחירה להישאר "קטן" דורשת גם מחשבה מעמיקה, האם זה באמת מה שנכון לך? ייתכן שאם תעצרו ותחשבו, תגלו שיש לכם רצון וצורך לגדול, להרחיב את העסק ולהתמודד עם אתגרים חדשים.

מומלץ לשקול את האפשרויות בעזרת ליווי מקצועי – ייעוץ עסקי, רואה חשבון, יועץ פיננסי שיוכל לעזור לכם להבין את המשמעויות של כל בחירה.

בסופו של דבר, השאלה האם להישאר קטן או לגדול תלויה באורח החיים שאתם שואפים אליו, באיזון שאתם מחפשים, בצרכים ובמטרות שאתם מציבים לעצמכם.

איך עושים את זה?

אם אתם עסק חדש, תצטרכו לגשת לפתוח תיק "עוסק פטור" מקוון במע"מ, ברירת המחדל היא שתירשמו כבעל עסק זעיר במס הכנסה, אלא אם כן תסמנו בטופס שאינכם מעוניינים בכך. 
עוסק פטור או מורשה שיבקש לשנות את מעמדו ל"עסק זעיר" יידרש להגיש בקשה באמצעות המערכת המקוונת באתר רשות המיסים. ניתן להגיש את הבקשה לאורך כל שנת המס מה-1 בינואר ועד ה-25 בדצמבר. 

סיכום: צעד קטן עם השפעה גדולה

הרפורמה החדשה מבקשת לייצר מציאות חדשה עבור עסקים קטנים. עם פחות בירוקרטיה, יותר גמישות ופחות זמן שמבוזבז על ניהול חשבונות, תוכלו כעת להתמקד במה שחשוב באמת – פיתוח וניהול העסק שלכם.

בין אם תבחרו להישאר עסק זעיר ובין אם תחליטו לצמוח, תזכרו שהבחירה היא בידיים שלכם, ושיש לכם את הכלים והאפשרויות להוביל את העסק בכיוון המדויק שמתאים לכם.

אשמח לעזור גם לכם להגשים
את החלום העסקי!

המידע הנשלח מדף זה יישמש לצורכי ייעוץ לעסק שלכם בלבד. פרטיות מובטחת

אודות מוגזם – מתנה שכולה פרגון לעצמך ולעסק שלך! להורדה חינמית

קודם
הבא

רשימת התפוצה של הממלכה

קבלו עדכונים על מתנות, מוצרים ומבצעים מבית אבקת הקסמים